Croatia Experience

Contacteer ons hier
+32 492 40 63 06

Algemene informatie

Land

Republiek Slovenië

Hoofdstad

Ljubljana

Oppervlakte

20.373 km²

Inwoners

2.058.051

Munteenheid

Euro

UTC

+1

De Republiek Slovenië situeert zich in Midden-Europa en is lid van de Europese Unie. Een geldige identiteitskaart volstaat dus voor inwoners van de EU om het land te betreden. De Republiek word begrenst door Oostenrijk, Italië, Kroatië, Hongarije alsook de Adriatische zee. Slovenië was vroeger het meest noordelijke deel van het voormalige Joegoslavië.

Desondanks de relatief kleine oppervlakte biedt de republiek tal van bezienswaardigheden. De liefhebbers van ongerepte natuur, woeste bergen, idyllische meertjes, prachtige wouden of traditionele wijngaarden vinden hier gegarandeerd hun gading.  

Slovenïe kent 3 klimaattypes: bergklimaat, continentaal klimaat en een mediterraan klimaat. Aan de kust zijn de zomers bloedheet, terwijl de winters in de bergen erg koud zijn. Bijgevolg is Slovenië de ideale bestemming voor zowel zomer- als wintervakanties. Het skiseizoen loopt van einde december tot maart. De beste periode voor ander toerisme gaat dan weer van mei tot september. Een citytrip naar Ljubljana kan het hele jaar door, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

De beste manier om Slovenië te bereiken is ongetwijfeld met de wagen. Na ca 10 uurtjes rijden bereikt u reeds de Sloveense grens: het wegennet is overigens goed ontwikkeld en bevindt zich in een zeer goede staat. Hou er rekening mee dat er een tolheffeing van toepassing is: wegenvignetten kunnen reeds worden gekocht in de verscheidene naftstations langsheen de Duitse snelwegen. Ook in Oostenrijk kan u nog een vignet bemachtigen. De prijzen zijn overigens zeer aanvaardbaar (2016: € 15 / 7 dagen of € 30 / maand). Ook per vliegtuig bent u snel en veilig op 1 van de Sloveense luchthavens. Een gemiddelde vlucht vanuit België neemt ongeveer 1,5h in beslag. Aarzel niet langer en ontdek Slovenië samen met ons!

Indien gewenst, kan Croatia Experience een Nederlandstalige gids aanbevelen voor al uw uitstappen.