Croatia Experience

Contacteer ons hier
+32 492 40 63 06

Algemene informatie

Land

Oostenrijk

Hoofdstad

Wenen

Oppervlakte

83.871 km²

Inwoners

8.711.777

Munteenheid

Euro

UTC

+1

 

De republiek Oostenrijk ligt in centraal Europa. Het land grenst in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en in het westen aan Italië en Slovenië.

Gezien de centrale ligging is Oostenrijk de ideale stopplaats op de heen- of terugweg naar en van Kroatië. In de rubriek hotels vindt u meer info mbt onze zgn favoriete partner: viersterrenhotel Hotel Wieseneck. Hier kan u terecht voor een deugddoende tussenstop op weg naar Kroatië of Montenegro, maar wij bieden tevens de mogelijkheid om hier een onvergetelijke wintervakantie door te brengen.

Oostenrijk ligt grotendeels in de Alpen en is bijgevolg een enorm populaire bestemming voor wintersportfanaten. De inwoners spreken voornamelijk Duits, wat meteen ook de officiële landstaal is. Staatskundig is het land een federale parlementaire republiek met negen deelstaten. Het staatshoofd is de bondpresident terwijl de bondkanselier aan het hoofd van de regering staat. Tevens is Oostenrijk lid van de Europese Unie en de Verenigde Naties.

De republiek is een zogenaamde binnenstaat en heeft geen kustlijn. De Alpen strekken zich over het grootste deel van het land uit en de hoogste berg is de Grossglockner met een hoogte van 3797 meter. In het oosten, langsheen de Donau, kenmerkt het landschap zich door glooiende heuvels en groene vlaktes. Het natuurschoon van Tirol, Salzkammergut, Innsbruck, de steden Salzburg en Wenen, alsook andere culturele centra en de skigebieden hebben Oostenrijk tot een belangrijk Europees toeristencentrum gemaakt.

In het heuvelland en de laagvlakten nemen we een landklimaat waar. Boven de 1500 meter heerst een bergklimaat met strenge winters maar vaak ook warme zomers. Het westelijk deel van het land is aanzienlijk natter dan het oosten. De gebieden aan de zuidkant van de Alpen hebben dan weer mediterrane trekjes.

Vanuit België bent u gemiddeld op 8 à 9 uurtjes rijden aan de Oostenrijkse grens. Voor het berijden van de Oostenrijkse snelwegen is een tolvignet verplicht. Dit kan u online bestellen via de VAB, maar is net zo goed te koop in de naftstations langsheen de Duitse autostrades. Ook zijn er internationale luchthavens in Wenen, Linz, Salzburg, Graz, Klagenfurt en Innsbruck alwaar wij huurato's aanbieden!