Croatia Experience

Contacteer ons hier
+32 492 40 63 06

Algemene informatie

Land

Republiek Kroatië

Hoofdstad

Zagreb

Oppervlakte

56.594 km²

Inwoners

4.464.932

Munteenheid

Kuna

UTC

+1

De Republiek Kroatië is een zuid-europees land en wordt begrensd door Slovenië, Hongarije, Italië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Servië. In het westen wordt de natuurlijke grens gevormd door de lange kustlijn van de Adriatische Zee. Combineer het azuurblauwe water, de unieke vergezichten, de prachtige natuur en moderne accomodaties met een ongeziene gastvrijheid en je begrijpt waarom Kroatië steeds populairder wordt!

Kroatië kan je klimatologisch in 3 stukken verdelen: de lager gelegen kustgebieden hebben een mediterraan klimaat met milde doch natte winters en droge warme zomers. Op het vasteland doemen pal achter de kust de Dinarische Alpen op. Dit gebergte volgt het hele kustgebied van noord naar zuid en kent een continentaal ofwel gematigd zeeklimaat. De winters zijn hier kouder en natter, ook ’s zomers ligt de temperatuur lager dan in het kustgebied. Het oostelijke deel van Kroatië grenst aan Hongarije en is veel vlakker. Hier is onmiskenbaar sprake van een gematigd continentaal klimaat waarbij de invloed van de zee te verwaarlozen is, gezien de ligging achter een bergrug.

De Kroatische grens bevindt zich op ca. 1300 km van Antwerpen. Bijgevolg is dit prachtige land een uitgelezen bestemming voor autovakanties. Via Duitsland, Oostenrijk en Slovenië ben je –afhankelijk van het aantal pauzes- op ca 13 uurtjes in Kroatië. Bij Croatia Experience bieden wij onze klanten de mogelijkheid om een tussenstop met overnaching in te lassen in Flachau. Na ca 900 km. geniet u in dit pittoresk Oostenrijks bergdorpje van een heerlijke maaltijd en een deugddoend bed. Het zwembad en de wellness zorgen ervoor dat u de volgende dag uw rit fris en monter kan verder zetten. Wij raden dit alvast aan! Koop in de naftstations langsheen de Duitse autostrades ook zeker uw wegenvignet voor Oostenrijk en Slovenië. Deze zijn hoegenaamd niet duur.

Indien u liever per vliegtuig afreist, kan u vertrekken vanuit Zaventem, Charleroi of Antwerpen (afhankelijk van uw bestemming). Ook Rotterdam en Eindhoven behoren tot de mogelijkheden. Na gemiddeld 1h45 landt u reeds in Kroatië. Op elke luchthaven bieden wij onze klanten de mogelijkheid een huurauto op te halen tegen verlaagde prijzen.

Niets houdt u nog tegen om Kroatië te ontdekken!

Extra tip: All-in formules zijn zeer handig voor gezinnen met kinderen, maar indien niet echt nodig raden wij ten zeerste aan om slechts een bed & breakfast regime te nemen. De Kroatische dorpjes zijn zo gezellig en de vele restaurants en bars zijn relatief goedkoop. Het zou zonde zijn om steeds in het hotel te blijven terwijl dit land zo veel te bieden heeft.

Download hier onze PDF-brochures en ontdek Croatia Experience!