Croatia Experience

Contacteer ons hier
+32 492 40 63 06

Algemene informatie

Land

Republiek Albanië

Hoofdstad

Tirana

Oppervlakte

28.748 km²

Inwoners

2.831.741

Munteenheid

Albanese Lek

UTC

+1

De republiek Albanië grenst aan Griekenland, Macedonië, Kosovo en Montenegro. De 450 kilometer lange kustlijn van Albanië behoort tot de mooiste ter wereld. In sommige delen van het land lijkt het of de tijd heeft stil gestaan: de architectuur is een mix van Ottomaanse, Italiaanse, Romeinse, Griekse en Illyrische invloeden. Ook het bergachtig landschap is adembenemend.

Hoewel nog maar weinig Belgen naar dit Balkanland trekken, gelooft Croatia Experience dat het toerisme naar dit land gedurende de komende jaren een opmars zal maken. Sinds de val van het communistische regime, in 1991, stelt het land zich meer en meer open voor toeristen. Het kustklimaat is mediterraan, met hete droge zomers en milde natte winters. Het bergachtige binnenland daarentegen kent strenge winters en milde zomers. Over het algemeen liggen de zomertemperaturen rond de 25 tot 30 graden en de wintertemperaturen tussen 0 en 10 graden. 

Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Albanië te reizen. Het land is het best bereikbaar per vliegtuig. U kan vanaf Amsterdam Schiphol met de lowbudget maatschappij Transavia rechtstreeks naar de Albanese hoofdstad, Tirana, vliegen. Vanaf Zaventem kan u beroep doen op Tui Fly.

Na ca 4 uurtjes landt u vanuit Brussel op de vernieuwde luchthaven van Tirana. Het centrum van de stad bevindt zich slechts op 30 minuutjes rijden. Croatia Experience biedt u zowel transfers als huurwagens aan. In Albanië rijdt men rechts en uw Belgisch rijbewijs volstaat bovendien. Om toegang te krijgen tot het land dient u trouwens geen visum aan te vragen voor een verblijf korter dan 3 maanden. Uw Belgisch ID is gewoon geldig.

Hoewel de officiële landstaal Albanees is, spreekt het merendeel van de bevolking ook wel een mondje Engels. Reken hierbij de schitterende natuur, het lekkere eten, de gastvrijheid van de lokale bevolking en de relatief lage prijzen en u hebt geen enkele reden om een eerste kennismaking met dit Balkanland nog langer uit te stellen!